MENÜ

ZİYARETLER

Doğu Türkistan Ulama Derneği Heyetinden Hocaefendiler Cübbeli Ahmet Hocaefendiyi Ziyaret Etti
Tefsir Hanesi
09 Haziran 2018
0 yorum
Doğu Türkistan Ulama Derneği Heyetinden Hocaefendiler Cübbeli Ahmet Hocaefendiyi Ziyaret Etti

Doğu Türkistan Ulemâ Derneği Heyetinden Genel Sekreter el-Îmân Üniversitesi mezunu Abdülvâris Hoten, Genel Sekreter Vekili el-Ezher Üniversitesi mezunu Abdülehad UCATLI, Yönetim Kurulu Üyeleri el-Îmân Üniversitesi mezunu Abdulhâlik Uygur ve Kral Suud Üniversitesi mezunu Nizâmuddîn Temkînî Hocaefendiler Cübbeli Ahmet Hocaefendiyi ziyaret ettiler.

Ziyarette Doğu Türkistan Müslümanlarının uğradığı Çin zulmü hakkında istişâre edildi. Cübbeli Ahmet Hocaefendi duyduğu üzücü haberlerden çok etkiledi. Şöyle ki; Doğu Türkistan’da 80 yaşın üzerindeki birçok ulemâ hapislerde ve şu anda şehit ediliyor. Yirmi bin cami yıkılmış ve imamları hapse atılmış. Hapse atılan Müslümanların evlerine Çinli bir erkek görevlendiriyorlar ve bu kişiler ırza tasaddî dahil birçok cürüm işliyorlar. Müslümanların kızlarından beğendiklerini zorla alıp Çinlilerle evlendiriyorlar. Ramazan’da sabah saat sekizden akşam saat ona kadar zorla yemek yedirip içki içiriyorlar ve daha birçok zulümle onları asimile etmek istiyorlar.

Duyduğu bu haberler karşısında çok üzülen Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Hocaefendilerden bu hususu Lâlegül TV’de de anlatmalarını isteyerek, ‘Esas mesele; bütün Müslümanları bu davaya sahip çıkarmak, bundan dolayı herkesi şuurlandırmak için siz de bu bilgileri belgeleriyle tüm Müslümanlarla paylaşın’ dedi.

Cübbeli Ahmet Hocaefendi, ‘Türkiye’deki Müslümanları bu konularda uyaralım, şuurlandıralım, ta ki bu davaya hep birlikte sahip çıkalım ve Doğu Türkistan’da bulunan bu kardeşlerimize hem duâcı olalım hem de elimizden gelen gayreti göstererek kardeşlerimizin kurtulması için, Çinlilerin bu zulümleri durdurması için elimizden ne geliyorsa gayretli olalım’ diye teklifte bulundu, Hocaefendiler de kabul ederek ‘bildiklerimizi anlatalım’ dediler.

Hocaefendiler ziyaretin sonunda ‘belki kabul saatine tesadüf ederiz’ diye duâ istediler. Cübbeli Ahmet Hocaefendi de bunun üzerine bir an evvel Müslümanların hâlâsı ve zâlimlerin kahrı için duâ etti.

Doğu Türkistan Ulama Derneği Heyetinden Hocaefendiler Cübbeli Ahmet Hocaefendiyi Ziyaret Etti

YORUM YAZ
PAYLAŞ
KULLANICI YORUMLARI
  • İlk Yorum Yapan Siz Olun!
YORUM YAZ