MENÜ

ZİYARETLER

Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin Norşin Ziyareti
Bitlis
31 Ağustos 2018
0 yorum
Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin Norşin Ziyareti

Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Bitlis Norşin’de büyük velî Abdurrahman et-Tâğî Kuddise Sırruhû Hazretleri’nin torunu Şeyh Abdülkerim Norşînî Hazretleri’ni ziyâret etti ve orada yine aynı meşâyıhın torunlarından olan Hafîd Efendi Hazretleri’nin mahdumlarında bulunan sakal-ı şerîf ve meşâyıhın cübbelerini ziyâret etti.

Norşin Ziyareti Şâh-ı Nakşibend Hazretleri’nin Kaftan-ı Şerîfi.

Norşin Ziyareti Hâlid-i Bağdâdî Hazretleri’nin halîfesi Seyyid Tâhâ en-Nehri Kuddise Sırruhû Hazretleri’nin cübbe-i şerîfesidir ki daha sonra halifesi Gavs-ı Hızânî Sıbğatullâh Arvâsî Hazretleri’ne intikâl etmiş, ondan da halîfesi büyük veli Abdurrahman et-Tâğî Hazretleri’ne intikâl etmiştir. Dolayısıyla bu cübbeyi Mevlânâ Hâlid’in halîfelerinden üç velî giymiştir.

Norşin Ziyareti Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin yanında bulunan zât Abdurrahman et-Tâğî ve Şeyh Zıyâüddîn Hazretleri’nin torunu Şeyh Abdulkerim Norşînî Hazretleri’dir ki TRT Kürdî’de de Müslüman Kürt halkını bilgilendirmek üzere birçok program yapmıştır.

Norşin Ziyareti Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Rasûlüllâh Sallallâhu ‘Aleyhi ve Sellem’in hırka-ı şerîfinden bir parçayı ziyâret ederken.

Norşin Ziyareti Hocaefendi bu cübbeyi teberrüken giymiştir. Bu cübbe, Nakşibendi tarîkatında İmâm Rabbânî Hazretleri’nden sonra yegâne kol başı olan Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî Zülcenâhayn Kuddise Sırruhû Hazretleri’ne âittir.

Norşin Ziyareti Şâh-ı Nakşibend Kuddise Sırruhû Hazretleri’nin mühr-ü şerîfi.

YORUM YAZ
PAYLAŞ
KULLANICI YORUMLARI
  • İlk Yorum Yapan Siz Olun!
YORUM YAZ