Zülhıcce’nin İlk 10 Gününde Şu Namazı Kılan Hac Yapmış ve Rasulüllah Sallellâhu Aleyhi ve Sellem’in Kabri Şerîfi’ni Ziyaret Etmiş Sevabı Alır. Her Gece Kılarsa Firdevs Cennetini Kazanır.
Hüseyn ibnü Alî (Radıyallâhu Anhümâ)nın, babası Alî (Radıyallâhu Anh)dan rivâyetine göre, Rasûlüllâh (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Zülhıcce’nin onu girdiği zaman ibâdette gayretli olun, çünkü o günler Allâh-u Te‘âlâ’nın fazîletli kıldığı ve gecesinin hürmetini gündüzünün hürmetine eş yaptığı günlerdir. Her kim on gecelerden birinde, gecenin son üçte biri kaldığında dört rekât kılar, her rekâtta bir Fâtiha, birer Felak, Nâs, üç kere İhlâs Sûresi ve sonra da Âyete’l-Kürsî okur ve bunu her rekâtta tekrâr eder, namazını bitirince ellerini kaldırarak:
«سُبْحَانَ ذِي الْعِزَّةِ وَالْجَبَرُوتِ، سُبْحَانَ ذِي الْقُدْرَةِ وَالْمَلَكُوتِ، سُبْحَانَ اللّٰهِ الْحَيِّ الَّذ۪ي لَا يَمُوتُ، لَا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ يُحْي۪ي وَيُم۪يتُ وَهُوَ حَيٌّ لَا يَمُوتُ، سُبْحَانَ اللّٰهِ رَبِّ الْعِبَادِ وَالْبِلَادِ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ حَمْدًا كَث۪يرًا طَيِّبًا مُبَارَكًا عَلٰى كُلِّ حَالٍ، اَللّٰهُ أَكْبَرُ كَب۪يرًا، رَبُّنَا جَلَّ جَلَالُهُ وَقُدْرَتُهُ بِكُلِّ مَكَانٍ.»
‘İzzet ve ceberût (ululuk ve büyüklük) sâhibini tesbîh ederim. Kudret ve melekût (güç ve eşsiz mülk) sâhibini tesbîh ederim. Hiç ölmeyecek diri olan Allâh’ı tesbîh ederim. Ondan başka ilâh yoktur, O diriltir ve öldürür. Kendisi hiç ölmeyecek tek diridir. Kulların ve yurtların Rabbi olan Allâh’ı tesbîh ederim.
Her hâlükârda bol, tertemiz ve bereketli tüm hamdler Allâh’a mahsustur. Allâh her şeyden çokça büyüktür. Rabbimiz’in celâli ve kudreti(nin eserleri) her mekânda (meydana çıkmakta)dır.’ der, daha sonra dilediği şeyle duâ ederse şüphesiz bu kimseye haram olan Beytullâh’ı haccetmiş, Nebî (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem)in kabrini ziyâret etmiş ve Allâh yolunda cihat etmiş kimseler kadar sevap ihsân edilir. Bu kişi Allâh-u Te‘âlâ’dan ne isterse mutlakā kendisine verilir. Bu namazı on gecenin her birinde kılarsa Allâh-u Te‘âlâ onu Firdevs-i Âlâ’ya yerleştirir, Kendisinden her günahı siler ve ona (bir münâdî tarafından): ‘(Geçmiş günahların silindi) amel işlemeye yeniden başla.’ denilir.
Arefe günü olduğunda gündüzü oruca niyet eder, gecesinde de (Zülhicce’nin 8’ini 9’una bağlayan gecede) bu namazı kılar, bu duâyı yapar ve Allâh-u Te‘âlâ’nın huzûrunda çokça yalvarış-yakarışta bulunursa Allâh-u Te‘âlâ: ‘Ey meleklerim! Şâhit olun ki gerçekten Ben bu kulumu bağışladım ve onu Beytim’i hac yapanlara ortak ettim.’ buyurur. Bunun üzerine melekler namazı ve duâsı sâyesinde Allâh-u Te‘âlâ’nın bu kuluna verdiği nîmetlerden dolayı çokça sevinirler.” (‘Abdülkādir el-Cîylânî, el-Ğunye, 2/40-41)