MENÜ

Kısa Sohbetler
10 Temmuz 2018
Şevval Ayı Bitiyor Bu Ayda Kılınacak Utekâ Namazını İhmal Etmeyelim!

Şevval Ayında Kılınacak Çok Mühim Bir Namaz Olan Utekâ (Âzatlılar) Namazı

Enes (Radıyallâhu And)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllâh Sallellâhu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

"Her kim Şevvâl ayı içerisinde gece veya gündüz sekiz rekât kılar, her rekâtında Fâtiha Sûresi'nden sonra on beş kere İhlâs Sûresi okur, namazını bitirince yetmiş kere 'Sübhânellâh.' der, sonra yetmiş kere de Nebî Sallellâhu Aleyhi ve Sellem'e (bana) salevât okursa, beni hak (dîn) ile peygamber olarak gönderen Allâh-u Teâlâ adına yemin ederim ki Allâh-u Teâlâ o kişi için kalbine hikmet pınarları akıtır ve dilini hikmetle konuşturur, ayrıca Allâh-u Teâlâ ona dünyânın derdini ve devâsını (başına gelen şeylerden nasıl kurtulacağını) gösterir.

Yine beni hak ile peygamber olarak gönderen Allâh-u Teâlâ'ya yemin ederim ki, her kim bu namazı târif edildiği üzere kılarsa namazın son secdesinden başını kaldırmadan Allâh-u Teâlâ onun günahlarını bağışlar, öldüğünde ise affedilmiş bir şehid olarak vefât eder.

Hangi bir kul bu namazı seferdeyken kılarsa Allâh-u Teâlâ mutlakâ ona istediği yere gidip gelmeyi kolay eder. Bu kulun borcu varsa Allâh-u Teâlâ borcunu ödettirir ve Allâh-u Teâlâ'dan bir isteği varsa onu yerine getirir.

Beni hak ile peygamber olarak gönderen Allâh-u Teâlâ'ya yemin ederim ki, hangi bir kul bu namaı kılarsa okuduğu her âyet-i kerîmeye ve her harfine mukâbil olarak Allâh-u Teâlâ kendisine cennette bir mahrefe verir."

Bunun üzerine: "Yâ Rasûlellâh! Mahrefe de nedir?" diye suâl edilince: "Cennetteki bahçelerdir ki, ağaçlarından bir ağacın altında atlı süvârî yüz yıl dolaşır da o ağacı(n kapladığı alanı gezmeyi) bitiremez." buyurdu. ('Abdulkâdir el-Cilânî, el-Ğunye, 2/249; el-Üchûrî, Şerhu'l-Üchûrî 'alâ Nazmihi fi'l-'akâid, sh:321)

KULLANICI YORUMLARI
  • İslam Hizmetçisi
    01 Haziran 2021 22:35
    Kıymetli Hocam, Namaza niyet ederken, "Niyet ettim Allah rızası için namaz kılmaya" demek yeterli değil mi? Bir de 4 rekat + 4 rekat kılıyoruz değil mi? Yoksa tek 8 rekat mı kılıyoruz acaba. Şimdiden Allah razı olsun.
YORUM YAZ