MENÜ

RESÂİL-İ AHMEDİYYE

Rızık Bolluğu ve Zenginlik İçin Okunacaklar ve Yapılacaklar (1. Cild)
Rızık Bolluğu ve Zenginlik İçin Okunacaklar ve Yapılacaklar (1. Cild)

Bütün hamdler Yüce Zâtı hakkında:

وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِق۪ينَ 

“Zâten ancak O, rızık veren (ve geçim temin eden)lerin hayırlısıdır. (Zîrâ kullar ancak rızkın ulaşmasına sebep olabilirler, tüm rızıkları yaratan ise sâdece Allâh’tır.) (Sebe’ Sûresi:39) buyuran Allâh-u Te‘âlâ’ya mahsustur.

Hududsuz salât-ü selâmlar dünyâ ve âhiret fakirlikten kurtulmaları için birçok hadîs-i şerîfte duâ ve zikre teşvîk eden Rasûlüllâh (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem)in, duâlara ve zikirlere devâm ederek iki cihân saâdetine ve zenginliğe nâil olan Ehl-i Beyti’nin ve sahâbesinin üzerine olsun.

Şu bilinsin ki; yaşadığımız günlerde (2022 yılı) maddî kriz haddini aşmıştır. Çünkü Allâh-u Te‘âlâ insanların mâneviyâta, cemâatle namaza ve haramlardan sakınmaya önem vermemesinin peşin azâbını âhiretten önce dünyâda kendilerine tattırmayı murâd etmiştir.

Ayrıca Müslümanların birçoğu gece gündüz saatlerinde, özellikle sabah-akşam vakitlerinde duâ ve zikri tamâmen terk etmiş, filimlerle, dizilerle vakit geçirir hâle gelmiş, bu yüzden de Allâh-u Te‘âlâ bereketlerini mahvetmiştir.

Zâten Allâh-u Te‘âlâ maddî-mânevî tüm bereketleri îmân ve takvâya bağlamış, aksi takdirde kulları her anlamda kıtlıklarla ve bereketsizliklerle cezâlandıracağını açıklamıştır. Nitekim:

وَلَوْ اَنَّ اَهْلَ الْقُرٰٓى اٰمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَٓاءِ وَالْاَرْضِ وَلٰكِنْ كَذَّبُوا فَاَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ  

“Eğer o (peygamberlerin teblîğine muhâtap olan) memleketlerin halkı (kâfir olup isyân edeceklerine) gerçekten îmân etseler ve (günahlardan) hakkıyla sakınsalardı, elbette onlar üzerine gökten ve yerden (gelecek yağmur ve rızık gibi) nice bereket (hazîne)leri(ni) açardık velâkin onlar (peygamberlerini ısrarla) yalanladılar, Biz de sürekli kazanmakta bulunmuş oldukları (inkâr ve isyan gibi kötü) şeyler sebebiyle onları yakalayıverdik.” (el-E‘râf Sûresi:96) âyet-i kerîmesinde Yüce Rabbimiz Tebârake ve Te‘âlâ kullarını bereketlerden mahrûm etmesinin en büyük sebebinin, onların tekzîb ve inkârı ve takvâya riâyetsizlikleri olduğunu beyân etmiştir.

Artık bize düşen vazîfe; Ehl-i Sünnet ulemâsının görüşleri üzere îtikādı tashîhden (inancımızı düzelttikten) sonra, fıkıh ulemâsının beyanları vechile; emirleri tutup yasaklardan sakınmak sûretiyle takvâya riâyet etmektir. Zâten bunlar yapıldığında rızık, bolluk ve bereket kendiliğinden gelecektir.

Ayrıca fakirlikten kurtulup zenginliğe nâil olmak istiyorsak Rasûlüllâh (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz’in öğrettiği, sahâbe-i kirâm hazarâtının naklettiği ve değerli meşâyihımızın vasiyet ettiği duâlardan özellikle bu kitapta zikredilenlerle amel etmeliyiz ve bu duâları sabah-akşam saatlerinde ve sâir vakitlerde okumalıyız ki ancak böylece iki cihanda da fakirlikten kurtulup maddî ve mânevî anlamda zenginliğe kavuşarak dünyâ ve âhiret saâdetine nâil olabiliriz.

Şu bilinsin ki; maddî anlamda sıkıntısı olanların mânevî olarak da huzur bulamadıkları, birçok kimsenin yuvasının bu yüzden dağıldığı ve maalesef bâzılarının bu nedenle intihâra kalkıştığı müşâhede edilmektedir. İşte biz bu konuda müstakil bir eser telif etmeyi bu nedenle önemsedik ve neşre çalıştığımız diğer kitaplarımız arasından öne aldık.

Artık îmân şartıyla, farzları yerine getirdikten sonra bu eserde zikredilen duâ ve zikirleri okuyan kimsenin iki cihanda fakir olması ve mahrûm kalması düşünülemez.

Zîrâ bu kitapta nakledilenlerin birçoğu âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîflerden ibârettir. Allâh-u Te‘âlâ’nın ve Rasûlü (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem)in vaad ettiği şeylerde ise aslâ vefâsızlık düşünülemez.

Zîrâ bu kitapta nakledilenlerin birçoğu âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîflerden ibârettir. Allâh-u Te‘âlâ’nın ve Rasûlü (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem)in vaad ettiği şeylerde ise aslâ vefâsızlık düşünülemez.

Bu kitapta Ca‘fer-i Sâdık (Radıyallâhu Anh)a nisbet edilen “Menâfi‘u’l-Kur’âni’l-‘Azîm” isimli eserden de kaynaklar verilmiştir. Hacı Halîfe (Kâtib Çelebî) (Rahimehullâh) “Keşfü’z-zunûn”da Kur’ân-ı Kerîm’in havâssı hakkında yazılan kitapları sayarken: “İmâm Ca‘fer ibnü Muhammed es-Sâdık (Radıyallâhu Te‘âlâ Anh)dan rivâyet edilen muhtasar bir eser vardır.” demiştir. (Hacı Halîfe, Keşfü’z-zunûn, 2/1835)

Merhum Fuat Sezgin de Ca‘fer-i Sâdık (Radıyallâhu Anh)ın eserlerini zikrederken altıncı maddede “Menâfi‘u Süveri’l-Kur’ân”, sekizinci maddede de “Havâssu’l-Kur’âni’l-‘Azîm” isimleriyle kendisine bu konuda bâzı eserler atfetmiştir.

Yine böylece İbrâhîm el-Ezrak (Rahimehullâh) “Teshîlü’l-menâfi‘” isimli eserinde Ehl-i Beyt’in imâmı Ca‘fer-i Sâdık (Radıyallâhu Te‘âlâ Anh)a âit bu kitaptan bahsetmiştir. (İbrâhîm el-Ezrak, Teshîlü’l-menâfi‘ fi’t-tıbbi ve’l-hikme, sh:534)

Allâh-u Te‘âlâ cümlemizi bu eserde yazılan duâ ve zikirlerle amele muvaffak eyleyerek iki cihan zenginliğine kavuştursun.

Âmîn! Yâ Mücîbe’s-sâilîn!

SATIN AL
Detaylar
YAYIN TARİHİ : 23 Mart 2023
ISBN : 978-605-72542-1-4
BASKI SAYISI : 1. Baskı
DİL : Türkçe
SAYFA SAYISI : 410
CİLT TİPİ : Karton Kapak
KAĞIT CİNSİ : -
BOYUT : 23,5 x 16,5 cm
ÖNERİLEN KİTAPLAR