MENÜ

Ramazan Başlangıcı Hakkında Önemli Duyuru
HABERLER
16 Mayıs 2018 02:37
8 yorum
Ramazan Başlangıcı Hakkında Önemli Duyuru

Kıymetli Kardeşlerim! Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinin yarını (Çarşamba gününü) Şâban ayından sayıp oruç tutmayacak olmaları ülkemizde birileri tarafından fitne malzemesi yapılarak yarın (Çarşamba günü) oruç tutulmayacağına dair şayialar yayılmaktadır. Biz Hanefî mezhebine bağlı olduğumuza göre; Hanefi mezhebinde “dünyanın bir yerinde ayın görülmesi Ramazan’ın başlaması için yeterlidir”. Dolayısıyla şu anda dünyanın bazı bölgelerinde hilalin görüldüğü sabit olmuştur. Bundan dolayı bütün dünya Müslümanlarının yarın Ramazan niyetiyle oruç tutmaları Hanefi mezhebinde göre icap etmektedir. Fitnelere kapılmayalım ve mutlaka Ramazan orucu olarak bu gece (Çarşamba) oruca niyet edelim!

YORUM YAZ
PAYLAŞ
KULLANICI YORUMLARI
  • Bedriye Akbaş
    16 Mayıs 2018 09:18
    Allah razı olsun. Hizmetinizi kabul buyursun.
  • Allah razi olsun hocam, hayirli Ramazanlar Cumle mulumanlara.
  • Feyzullah şimşek
    16 Mayıs 2018 06:46
    Allah razı olsun hocam dan çok şükür niyetliyiz inşaALLAH hakkıyla da tutmaya calişicagiz.
  • Durdane Null
    16 Mayıs 2018 04:08
    Allah razi olsun Cubbeli Ahmet Unlu hocadan, Onun hakkini odeyemeyiz. Cubbeli Ahmet hocanin Peygamber efendimiz S.A.V. in Sunnetiyle verdigi sohbetlri ben baska hic bir yerde duymadim diyebilirim. Allah ondan razi olsun Hakkini helal eylesin biz dinleyicilerine. Ben Amerikada ikamet ediyorum son45 senedir bu internetler cikti cikali ben bu hocamizi buldum bulali benim hayatim degisti. Hocamizdan ben cok seyler ogrendim Allah razi olsun sohbetlerini hic kacirmam biliyorum o umreye gitti ve yeni dondu. Allah umresini kabul etsin,Allahim ona cok uzun omurler versin aramizdan eksik olmasin yillarca insaAllah.
  • Meral Akgül
    16 Mayıs 2018 01:03
    Allah razı olsun hocam sizden bizleri bilgilendiriyorsunuz.Dua eder dua bekleriz ömrünüz saatleriniz bereketli geçsin sizden daha fazla ilim öğrenmeyin nasip etsin Rabbim bizlere selametle kalın.
  • Hüseyin
    16 Mayıs 2018 00:50
    Teşekkürler hocam, Allâhu Te'âlâ razı olsun.
  • DOGAN ÇİÇEK
    15 Mayıs 2018 23:47
    Allah razı olsun. Hayırlı ramazanlar
  • Kemal Akdogan
    15 Mayıs 2018 23:43
    Allah razı olsun mubarek hocam hayırlı ramazanlarınız olsun saygı ve sevgilerimle..
YORUM YAZ