MENÜ

Mahmud Efendi Kuddise Sirruhu Hazretleri’mizin mahdûmu Ahmet USTAOSMANOĞLU Hocaefendi’nin Cübbeli Ahmet Hoca’yı Ziyaret Sebebi
HABERLER
20 Ekim 2022 20:10
10 yorum
Mahmud Efendi Kuddise Sirruhu Hazretleri’mizin mahdûmu Ahmet USTAOSMANOĞLU Hocaefendi’nin Cübbeli Ahmet Hoca’yı Ziyaret Sebebi

Mahmud Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri’mizin mahdûmu Ahmet USTAOSMANOĞLU Hocaefendi, Seyfettin İNANÇ Hocaefendi ile birlikte dün gece bu fakîrin hânesini şereflendirerek arada bir ihtilâf varmış gibi görünen husûslara açıklık getirmek istediler.

Ahmet Hocaefendi bana: “Evvelce râbıta hakkında birlikte karar almışken yeniden bu konuya niçin girme ihtiyâcı hissetin?” diye sorunca ben kendisine: “Sağdan soldan gelen mesajlarda bâzılarının insanın gönlü kime meylederse ona râbıta edebileceği konusunu dillendirdiklerini çokça duyunca “Râbıtanın, Efendi Hazretleri Kuddise Sirruhû’na devâm etmesi konusunda bir açıklamada bulundum ki bu konuşma önceki açıklamalarımın ve sizin de îlân ettiğiniz karârın bir şerhi mesâbesinde olduğunu düşündüğüm için tekrar size sorma lüzûmu hissetmedim. Zâten bu sohbet; hazırlanmış kasıtlı bir açıklama değildi. Başka konulardan sohbet yaparken arada âniden gelişen beyânlardan ibâretti ama siz bu söze îtibâr edilmemeli mâhiyetinde bir yazı kaleme aldınız, bunu neden yaptınız?” dedim.

Onlar da Ahmet Hocamıza telefon açanlar “Cübbeli Hoca, Hasan Efendi’yi kabûl etmediğini, heyeti tanımadığını ve başkalarıyla toplanıp yeni kararlar aldığını açıklayan bir konuşma yaptı.” Demişler. Ahmet Hocamız da bunlardan etkilenerek böyle bir yazı kaleme almayı uygun gördü ama içi rahat etmeyerek birlik berâberliğin devâmı için “Cübbeli Hoca’ya gidelim! Bu konuları soralım!” dedi, biz de size geldik” dediler.

Ben de kendilerine: “Ben önce birşey söyleyip de sonra da başkaları gibi laf döndürecek tînette bir adam değilim.” dedim. “Râbıta konusunda karar aldık” sözüm ise Efendi Hazretleri’yle bu husûsta karar aldık mânâsına gelmektedir. Zâten sohbetimi dinleyenler en az iki yerde bu kararın Efendi’yle alındığını söylediğimi duyacaklardır. Dolayısıyla ben ilk başta heyete gidip râbıta konusunda şâhitliğimi beyân ederek onlarla birlikte aldığımız kararın îzâhı mâhiyetinde bu konuşmayı yaptım, yoksa bu husûsta başka kimselerle oturup karar almam nasıl düşünülebilir.

Benim: “Bu konuyu hiçbir heyet bozamaz” sözümden Büyük Heyet’le ilgili çıkarılan mânâ tamamen asılsızdır. Zîrâ konuşmamda: “Bir konuda Efendi Hazretleri’nin bir beyânı varsa onun üzerine söz konuşma hakkı kimsede yoktur” sözü açıkça yer almaktadır.

Zâten bunu iddiâ eden bir heyet de yoktur diye düşündüğüm ve bildiğim için bu mealde konuştum.” şeklinde îzâhlar yaptım. Artık bu sözden ben İsmailağa Heyeti’ni tanımıyorum mânâsını çıkaranlar kesinlikle kötü niyettedir. Onlar da: “Demek ki aramızda ihtilâf yoktur, biz de aynı görüşteyiz ama senin konuşma tarzından dolayı yanlış anlayanlar veya anlamak isteyenler olmuş, arayı bozmak için de Ahmet Hocamıza telefonlar ederek bu meseleyi körüklemişler ama biz bugün gelerek bu işi vuzûha kavuşturmak istedik” dediler. Biz de kendilerine teşekkür ettik.

Bunun hâricinde: ‘bundan sonra bu gibi konularda birbiriyle görüşülmeden, istişâre yapılmadan kimsenin bir konuşma yapmayacağına ve yazı kaleme almayacağına’ dâir sözleştik. Ayrıca bundan sonra Efendi Hazretlerimizin de murâdı üzere: ‘bütün cemaati ve tarîkatı ilgilendiren hayâtî önem taşıyan konularda Heyet’in hâricinde bu yolda emeği geçen önemli bâzı zevât ile istişâre yapılacağı ve bir şûrâ ile hareket edileceği husûsu” da konuşuldu ve bu husûsta sözleşildi.

Ahmet Hocamız bana: “Sen babamın yakınında benden fazla bulundun, görüşlerini biliyorsun, biz senin şâhitliklerinden istifâde ediyoruz, zâten senin hânene gelip tefsîr için babamın senden başkasına izin vermediğini de evvelce söylemiştim. Dolayısıyla bizim sana îtibâr etmediğimize dâir mânâlar çıkaranlar iyi niyetli değildir, bu yüzden fitne çıkarmaya çalışanlara fırsat vermemek için o yazıyı çektik, hepimiz babamın yolunu muhâfazaya çalışalım, bir daha fitnelere mahal vermeyelim” meâlinde sözler sarfetti.

Beş saat kadar süren bu hasbihâl ve bu toplantıda konuşulanların tamâmına Mehmet TALU, Hüseyin Avni KANSIZOĞLU, Hüsamettin VANLIOĞLU, Muhammed YELKENCİ, Mustafa ÖZŞİMŞEKLER, İsmail HÜNERLİCE ve Emre ALTINKUM Hocaefendiler de şâhitlik ettiler.

Allâh-u Teâlâ, Efendi Hazretlerimizin müntesiplerini tefrikaya düşmekten muhâfaza eylesin, fitne çıkarmak isteyenlerin şerrine kifâyet eylesin ve bu kapıda iyi niyetle hizmet edenlerin her birerlerine tevfîkıni refîk eylesin. Âmîn!

YORUM YAZ
PAYLAŞ
KULLANICI YORUMLARI
  • Cavit
    21 Ekim 2022 19:05
    Allah; fitne çıkarmak isteyenlere fırsat vermesin.
  • Muharrem oflaz
    21 Ekim 2022 14:20
    Elhamdülillah fitne sokmak isteyenlere sen fırsat verme ya rabbi
  • HASAN Öztürk
    21 Ekim 2022 12:13
    ALLAH (c.c) sizlerden razı olsun
  • Mustafa Aydın
    21 Ekim 2022 10:29
    Allah ehli sünnet hocalarımıza yardım eylesin rabbim fitneye sebebiyet verenleri hayırla ıslah eylesin amin
  • Vesile özer
    21 Ekim 2022 08:06
    Cübbeli Ahmet hocamızın hiçbir zaman bu fitnelerin bir parçası olm asının gerekmediğini kalben aklen fikren ve kendisinden yakınından takip etmemiz hasebiyle çok samimi olduğunu düşünüyorum zaten bu kadar ilime harcanmış bir hayat ve sağlam ehli sünnet bir mürşidin dizinde yetişmiş Rabbimin kendisine özel olarak ikram ettiği böyle bir ilime sahip kimseyi yine Rabbim koruyacaktır o yüzden ona im onda olmayan bir şey isnat edersin attığı o kendisine dönecektir Allah ondan razı olsun sağlığının her zerresinde yine de ümmeti bilinçlendiriyor Allah emeğini zayi etmesin rabbim ondan razı olsun o ömrünü fitneye teslim edecek bir insan değil ona güveniyoruz Rabbim yolunu açık etsin biz aradığımız bütün soruların cevaplarını en harika şekilde Cübbeli Hoca'dan alıyoruz çünkü o Allah'ın ahkamıyla hareket ediyor kişi ondan şüphe etmek yerine kendisinden şüphesiz etsin sağlam bir insan onun kıymetini bilelim sağlam biriyle mi sahibi temiz insan Rabb'im onunla ilgili şek şüphe kalbimde asla bulundurmuyor elhamdülillah cemaatimizin en hayırlılarından Rabb'im tabii ki onu ziyaret edenler çok çok razı olsun onlar da ümmeti tefrika'ya düşmemesi için daha sağlam bir şekilde hareket ediyorlar daha da kuvvetleneceğiz inşallah Rabbim bu yollardan hiçbirinizi ayırmasın kıyamete kadar bu yolu muhafaza eylesin amin
  • Abdussamed nas
    21 Ekim 2022 00:41
    Elhamdulillah efendi hazretlerimizin gülleri
  • Abdulsamet Bayazıt
    20 Ekim 2022 22:53
    Maşaallah..rabbim birliğinizi daim eylesin..
  • Yusuf hoca
    20 Ekim 2022 22:04
    Amin.. Birlikteliği hasıl eden Allah'a hamdolsun
  • abdulgani sarıkaya
    20 Ekim 2022 21:54
    dünyanın en güzel insaanları toplanmış.daha ne olsun
  • Mehmet Celebi
    20 Ekim 2022 21:45
    Bu ziyareti o açıklamayı yapmadan ortalığı bulandırmadan yapacaklardı ok yaydan çıktı ismailağa dün çok büyük yanlış yaptı, batıla çok güzel malzeme verdi özelikle Salih Diner diye kendini bilmez bir şahsiyet ismailağa duyurusunu paylaşıp ortalığı çok daha fazla karıştırdı. İsmailağa bu durumu acaba nasıl düzeltecek merak içindeyiz.
YORUM YAZ