MENÜ

Cübbeli Ahmet Hocaefendi, merhum Hazım Oktay BAŞER ağabeyimizin eşi Doktor Hoca Anne’nin cenâzesine iştirâk etti
HABERLER
09 Eylül 2018 21:33
0 yorum
Cübbeli Ahmet Hocaefendi, merhum Hazım Oktay BAŞER ağabeyimizin eşi Doktor Hoca Anne’nin cenâzesine iştirâk etti

Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Eski Konya Valisi merhum Hazım Oktay BAŞER ağabeyimizin eşi Doktor Hoca Anne’nin İsmailağa Camii’nde cuma namazından sonra kılınan cenâzesine iştirâk etti.

Kendisi, Mahmud Efendi Hazretleri'mize bağlandığı günden bu güne kadar çarşafını muhafaza etmiş, medreseler açmış, sohbetler yapmış ve hanımlarımızı, kızlarımızı İslâm’ı yaşamaya teşvik etmiş, malını ve canını bu uğurda fedâ etmiş bir annemizdir.

Ben Doktor Hoca Annemize dünyâda da ahirette de şâhitlik ederim. Hapis sürecimde, insanların bizden yüz çevirdiği kötü günlerimizde maddî mânevî arkamızda durmuş ve bizim hâlâsımız için çok destek çıkmıştır.

Ortalıkta Hoca geçinenlerden yüzlercesinin belki binlercesinin makâmından daha yüksek mertebeye sahip bir hanımefendidir. Maddî bütün imkanlarını ve ziynetlerini terk edip tamamen zühd ve takvâ üzere ömrünü, hayâtını geçirmiş ve büyük hizmetlere imza atmıştır. Allâh-u Te'âlâ kendisini hayırla mükafatlandırsın.

Bayram günü arayıp bayramını tebrîk etmek nasîb oldu, bundan çok sevindi ve memnun oldu. Tabi vefât edeceğini bilemezdik, hastalığını bile duymamıştım. Fakat mukadder ecel gelmiştir.

Allâh-u Te'âlâ, kendisini Ali Haydar Efendi Babamıza, Meşâyıhımıza ve Rasûlüllâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellem Efendimize komşu eylesin, onların şefâatine nâil eylesin, kabrini nûr eylesin, derecesini 'âlî eylesin, İslâm’a, Müslümanlara ve bu fakire yaptığı yardımlardan dolayı kendisini hayırla mükafatlandırsın. Âmîn!

YORUM YAZ
PAYLAŞ
KULLANICI YORUMLARI
  • İlk Yorum Yapan Siz Olun!
YORUM YAZ